Henk Maassen


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën:

Solo-expositie van Henk Maassen.
De opening is op zaterdag 18 februari om 16.00 uur door Feya Wouda.
Muzikale omlijsting door Erik van der Endt.

Henk studeerde in 1979 af aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) te Enschede met een expositie op de Universiteit Twente. Vijf jaar later begon hij aan deze zelfde Universiteit Twente, in gebouw de Vrijhof, als docent zijn las- en creatieve cursussen te geven.

De kunst van Henk Maassen stond niet stil de afgelopen jaren. In de begin jaren zag je veel grote ijzeren constructies met kabels en buizen. Gaandeweg werd zijn werk steeds breekbaarder. Henk Maassen speelde met evenwicht en balans in dunnere constructies, stapte later over op glas en werkte de afgelopen jaren zelfs met bladeren en kaarsvet. De kunstenaar ondervond door de tijd heen hoe kwetsbaar het leven is en dat is terug te vinden in zijn hele oeuvre.

Henk Maassen heeft op prominente plekken mogen exposeren door je jaren heen. Zo is hij enkele keren gevraagd grote constructies tussen de bloemen van de Keukenhof te plaatsen. Tevens vormen zijn grote kunstwerken bekende stadsgezichten in zijn woonplaats Enschede als wel in landelijk gebied. Zo ook in zijn geboorteplaats Lent.

Naast zijn eigen kunst is Henk Maassen, vader van 2 kinderen, ook een geliefde leermeester geweest: hij haalt de creativiteit bij anderen naar boven! Al 35 jaar leert hij studenten lassen, MDF-bewerken en heeft hij voor “elk probleem een oplossing”. Of het nou gaat om op maat gemaakte designmeubelen, of een balans vinden in zijn eigen objecten.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze site, stemt u hier mee in.