Hilda Boer


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën:

Hilda Boer: “Ik ben gespecialiseerd in het maken van veelkleurige linosnedes die ik meestal in een kleine oplage maak. Ik werk het liefst in vrolijke, warme kleuren, met accenten van zwarte lijnen. Meestal maak ik een hele serie rond een bepaald thema in allerlei formaten.
Wat mij aantrekt in het maken van linosnedes is het ambachtelijke en bijna meditatieve snijden en gutsen van de plaat. En verder vind ik het een feest om mijn eigen kleuren te mengen zoals ik die in mijn hoofd heb zitten. Het optillen van de prent na elke drukgang is voor mij altijd weer een bijzonder spannend avontuur!
De thema’s die ik kies hebben bijna altijd te maken met hoe ik in het leven sta, optimistisch en opgewekt: Alegria’! Vrolijk en blij, met vaak een onderliggende, meer diepgaande twist. Verder maak ik ook bronzen beelden, die vaak ook aansluiten bij het thema van mijn prenten. En tenslotte maak ik ook af en toe (grote) schilderijen in olieverf op doek. Deze staan qua onderwerp los van het actuele werkthema. Ik heb talloze exposities in binnen- en buitenland gehad. Mijn werk is zowel voor privé- als voor bedrijfscollecties aangekocht.”

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze site, stemt u hier mee in.