Klik hier voor de PDF van deze nieuwsbrief>>

Tentoonstelling van Iet Kortschot

Op 24 juni was de opening van de solo-expositie van Iet Kortschot, keramiste, en duurt t/m 29 juli. Op 15 juli zal Iet aanwezig zijn om uitleg te geven over haar werk.

Haar prachtige landschappelijke tableaus zijn een lust voor het oog. De serie heet “Verborgen Landschappen”. De horizon is haar uitgangspunt. De wijze waarop Iet weet hoe ze met (kristal)glazuur om moet gaan is werkelijke een kunst. Door de verschillende manieren van glazuur- gebruik en manieren van stoken weet Iet diepte te scheppen in haar werk.

Piëzografie

Ook maakt Iet foto’s van haar werk of vergroot onderdelen ervan die ze afdrukt, waarbij zij gebruik maakt van een speciale druktechniek met kleurpigmenten van een zeer hoge kwaliteit. De kleurechtheid wordt voor meer dan honderd jaar gegarandeerd. Piëzografie genoemd.


De tentoonstelling in augustus zijn beelden uit Zimbabwe

Zimbabwe is afgeleid van Dzimba Dza Mabwa hetgeen “huis van steen” betekent en dat vind je door het hele land terug waar kolossale rotsblokken de horizon bepalen. Naast deze rotsen wordt er natuursteen gevonden wat uitstekend geschikt is voor beeldhouwen. Steensoorten met welluidende namen als springsteen, kobalt, opaal en fruitsteen zijn populair bij de moderne kunstenaar. Alle stenen, een enkeling uitgezonderd zijn winterhard en daardoor uitstekend geschikt als beeld in de tuin. Beelden uit Zimbabwe zijn stuk voor stuk met de hand vervaardigd.

De Tengenenge Sculpture Community is in 1966 opgericht door Tom Blomefield.
(tekst deels overgenomen van Mega Gallery)


In het Robsonpand is nog een tentoonstelling georganiseerd door Stichting Vierkwart. Deze duurt nog t/m 23 juli.

Er is werk te zien van Kira Fröse, keramiek, van Elmar Ipskamp, tekeningen, Herman Ketz, beelden, Bas van der Linde, Basika, werken voor Japan en Kobus Visser, schilderijen.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze site, stemt u hier mee in.